,

Cinta Teruna Kimchi Episod 2

Slot Zehra TV3 akan disajikan dengan drama terbaru berjudul 'Cinta Teruna Kimchi' terbitan Layar Consult Sdn Bhd. Dibintangi oleh Nazim Othman, Johan As'ari, Niena Baharun, dan Risteena Munim. Drama yang ditulis oleh Ummu Hani Abu Hassan dan Hanafi Sarif ini telah diarahkan oleh Heykal Hanifah. Cinta Teruna Kimchi akan disiarkan bermula 28 Januari 2016 ini, setiap Rabu hingga Jumaat jam 9.00 malam di slot Zehra TV3.

Mengisahkan tentang pergolakan emosi dan rohani Kang Ye Jun (Nazim Othman), seorang mahasiswa separa Korea di mana dia sering mendapat mimpi serupa yang bakal membawanya lebih dekat dengan cinta kepada Tuhan.

Kehilangan ayah sejak kecil menjadi misteri buat Kang Ye Jun. Ibunya banyak berahsia hingga menyebabkan Kang Ye Jun keliru mengenai dirinya. Namun segalanya berubah apabila dia menemukan sekeping gambar lelaki berkopiah yang disorokkan ibunya. Hatinya kuat mengatakan bahawa lelaki itu adalah ayahnya dan beragama Islam. Lantaran itu, dia mula menjejak ayahnya. Dia nekad berhijrah dari Korea ke Malaysia untuk pencariannya itu. Berjayakah dia?